måndag 9 januari 2012

Tankar

Jag har tidigare skrivit att jag brinner för ”de utsatta”. Med de utsatta kan jag mena precis vem som helst. Den här gången handlar det om Hollywood frun Gunilla Persson.
Jag förstår inte hur folk fullkomligt rasar över denna människa. Visst jag håller med om att hon inte verkar riktigt klok många gånger. Som t.ex. då hon beställde fönsterputsning till 50 fönster men det visade sig att hon bara hade fem. Vem vet om det handlade om rent dårskap eller brist i språket. Eller när hon tar med katten tusse på kalas.
Någonstans känns hon så mycket äldre än vad hon faktiskt är. Hon är en klassisk kvinna där männen ska uppvakta, hon klä sig som en dam och allt ska vara perfekt.
Så kommer vi till det folk rasar om- hennes dotter. Man tycker t.ex. att socialen ska rycka in och att det handlar om misshandel.
Var sitter misshandeln? Är det någon som såg programmet där Erika poserade inför fotografen? Var det ingen som såg hur naturligt hon betedde sig? Ingen som såg vilka fantastiska bilder hon gjorde? Ingen som såg självsäkerheten och de glada ögonen?
Att Gunilla sedan är djupt troende och säger saker som Jesus ville att du skulle kräkas (eller något åt det hållet) är kanske något som den icketroende svensken inte kan förstå. När jag pratade med ett par vänner som bott i USA så såg de inget konstigt i detta alls då man ofta ber till Gud och när det händer bra saker så vill man gärna tro att det är hans och Jesus förtjänst.
Att vara barnstjärna är heller inte konstigare än att många svenska föräldrar har idrottsdrömmar inför sina barn. Vad är skillnaden egentligen? När en förälder står på sidan av planen och skriker åt sitt barn, åt motståndarna och domarna. När barnet kanske hellre skulle vara ute och leka men tvingas iväg på diverse träningar och matcher. Var sitter skillnaden egentligen?
Och slutligen, Vem är just du att döma när du inte varit i hennes skor?

Tack för att just du tittade in ♥♥

1 kommentar:

 1. Hej!

  Har dragit ingång en tävling på min blogg i samarbete med Barnkalaset.se gällande en valfri tårtbid/oblat.

  Här har du en direktlänk till inlägget: http://jenniemariajohansson.se/2012/january/tavling-i-samarbete-med-barnkalasetse.html

  Hoppas du vill vara med :)

  Kram, Jennie

  SvaraRadera

♥ Tack för att ni kommenterar!Jag tittar alltid tillbaka hos er när ni lämnat en kommentar!
♥ Ni får gärna tipsa om tävlingar.
♥ Tipsa gärna om er blogg, jag vill alltid hitta nya bloggar att följa.
♥ Lägg till mig på Bloglovin så missar ni inget.
♥ Vill ni nå mig via mail så gör ni det på johanna_bloggar@hotmail.com