söndag 13 januari 2013

Tillbehör till amning

Jag har bestämt mig för att ge amningen alla tänkbara förutsättningar denna gång. Kanske har blivit liiite manisk på det men jag vill få det att fungera denna gång. Har ni några tips på vad man bara måste ha så får ni gärna dela med er!
Hittills har jag köpt (har kvar sen förra gången);

106364_1.jpg
Weleda Bröstolja är en olja för massage av brösten som innehåller äkta eteriska oljor från fänkål och kumminfrön. Dessa har lång tradition som stimulerande ämnen för mjölkbildning och mjölkflöde. Innehåller också mandelolja som gör huden mjuk och smidig. Kan användas flera gånger dagligen från slutet av graviditeten. Oljan främjar cirkulationen och genomvärmningen i brösten. 50 ml.

104062_1.jpg
Carriwell Bröstinlägg thermagel ger snabb lindring vid amningsbesvär. Kan användas värmda eller kylda. 1 par/förpackning.

Medela Contact Amningsvårtskydd
Medela Contact Amningsvårtskydd skyddar känsliga och såriga bröstvårtor vid amning. Utformningen gör att barnet känner mammans hud och doft under amningen. Tillverkad av transparent, mjukt silikon. 2-pack.

105391_1.jpg
Medela Bröstpump Harmony är den första och enda handbröstpumpen som efterliknar barnets naturliga sugrytm genom att pumpa i två olika faser för bättre stimulering och ökat mjölkflöde. Pumpen har en mjuk brösttratt av plast och ett vridbart handtag. Alla delar kan diskas i diskmaskinen.

106679_1.jpg
NG Baby Amningskudde Stor är en skön amningskudde med rörlig fyllning som gör den lätt att forma efter ditt behov. Yttertyg i 100 % bomull som är avtagbart med ficka. Yttertyg kan tvättas i 60°C. Kudden har knytband och kan senare användas som sittstöd åt babyn.

Natusan Amningsinlägg 50-pack
Natusan Amningskupor 50-Pack suger upp fukt och håller huden torr samt låter huden andas. Kuporna har en självhäftande remsa som gör det enkelt att fästa i BH:n.

105495_1.jpgNUK Amningsinlägg Classic 30-P104866_1.jpg
Jag har även lite prover på amningsinlägg som jag fått i diverse goodiebags.

Jag funderar även på att köpa;

Boob Warm/Cool Relief Pads Rosa
Boob Warm/Cool Relief Pads Rosa är ett 2-pack amningsinlägg tillverkade av ekologisk bomull och fyllda med linfrön som både går att värma och kyla. Överdraget går lätt att ta av och tvätta. 

Kylande effekt: Placera inlägget i frysen en stund, bär den sedan i BHn mellan amningstillfällena för att reducera svullnad och ömhet orsakade av amning. Lugnar brösten under avvänjning.

Värmande effekt: Placera inlägget i microvågsugnen under 20-40 sekunder alternativt i ugnen på lägsta värme under 10-15 min. Lägg sedan inlägget innanför BHn 5 minuter innan amningsdags för att uppmuntra mjölktillförseln och förebygga mjölkstockning. Hjälper läkningsprocessen vid infektion och bröstkörtelinfektion. 

106363_1.jpg
Weleda Amningste rekommenderas under amningsperioden. Frön från anis, kummin, fänkål och bockhornsklöver med tillsats av citronverbena har en stimulerande verkan på mjölkbildningen och mjölkflöde. Teet kan drickas från slutet av graviditeten och under hela amningsperioden. 20 påsar.

105410_1.jpg
Medela Bröstvårdskräm PureLan används till ömma och/eller såriga bröstvårtor. 100% av lanolin (ullfett), inga tillsattsämnen eller konserveringsmedel. Behöver inte tvättas bort innan amning. 7 g.

Sobea Bröstvärmare Grå 2-P
Sobea Bröstvärmare är ett par härliga bröstvärmare till dina bröst i underbart mjuk fleece. En färgglad nyhet på marknaden eftersom de är formsydda och extra stora för att täcka hela bröstet ända ut på sidorna. Produkten är mönsterskyddad och rekommenderad av Birgitta Klintberg (specialiserad inom amning.)

Bilder samt produktbeskrivningar är lånade från Jollyroom.
Tack för att just du tittade in ♥♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♥ Tack för att ni kommenterar!Jag tittar alltid tillbaka hos er när ni lämnat en kommentar!
♥ Ni får gärna tipsa om tävlingar.
♥ Tipsa gärna om er blogg, jag vill alltid hitta nya bloggar att följa.
♥ Lägg till mig på Bloglovin så missar ni inget.
♥ Vill ni nå mig via mail så gör ni det på johanna_bloggar@hotmail.com