onsdag 2 januari 2013

Ögoninflammation

Som jag nämnt tidigare har tjejen haft ögoninflammation. Det var riktigt äckligt och illa under ca en veckas tid men sedan dess har det gått en vecka. Idag var hon tillbaka på förskolan för första gången på 16 dagar och vad händer? Jo när jag hämtar henne så säger fröken att tjejen är lite gul i ena ögat och att det nog är ögoninflammation på gång och att hon måste stanna hemma!
Allvarligt, hur länge håller en inflammation i sig? Har hon blivit smittad igen under dagen? Ska man vara sjukskriven med ett barn tre veckor pga ögoninflammation?
Det känns helt galet.
Nu vabbade vi förvisso för magsjuka först i tre dagar, sedan fick hon ögoninflammationen som var illa i ca 7 dagar (men då var jag själv sjukskriven) sen har hon bara haft det vanliga ögonsmutset (kanske lite extra men inte på inflammationsnivå, snarare förkylning) i ca 4 dagar. Igår hade hon ingenting.
Vabbar folk i veckor pga lite gult i ögat?? Det kan ju inte vara hållbart.


Vårdguiden säger såhär: 
Ögoninfektioner är ganska vanliga bland förskolebarn. Om ditt barn drabbats men bara har måttliga symtom och mår bra i övrigt kan du låta det vara på förskolan. Men om ditt barns ögon klibbar ihop och varar tyder det på en kraftigare infektion. Då bör du låta ditt barn stanna hemma tills inflammationen gått över.

1177 säger såhär

Barn som har ögoninflammation med röda ögon och lite kladdigt sekret i samband med en lindrig förkylning behöver inte vara hemma från förskolan om de mår bra för övrigt. Barn som går på förskola ska vara så pigga att de orkar delta i alla aktiviteter.


Tack för att just du tittade in ♥♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♥ Tack för att ni kommenterar!Jag tittar alltid tillbaka hos er när ni lämnat en kommentar!
♥ Ni får gärna tipsa om tävlingar.
♥ Tipsa gärna om er blogg, jag vill alltid hitta nya bloggar att följa.
♥ Lägg till mig på Bloglovin så missar ni inget.
♥ Vill ni nå mig via mail så gör ni det på johanna_bloggar@hotmail.com