söndag 26 augusti 2012

Gårdagens magiska tid


Vi spenderade som sagt gårdagen på parken zoo med en mycket god vän till mig. Vi hade räknat med regn, eftersom det är vad sommaren bestått av, så vi hade regnkläderna beredda under vagnen och rejält med kläder på oss.
Vi såg redan när vi kom till parkeringen vid tuna park att det inte var så mycket folk där. Ett tips är att ställa sig på tuna parks parkering längst bort mot parken, det är gratis. Kör ni därimot in genom välkommen till parken zoo portalen alldeles intill så kostar det 50:- att parkera.
Dagen till ära var det någon form av dansfestival på parken så många av besökarna hängde där redan från början och när vi skulle gå hem såg vi att även nöjesparken var full.
I själva zoodelen var det dock ganska lugnt. Så skönt att kunna titta på djuren i stilla takt och vara i klapphagen utan att tio ungar jagade de stackars djuren.
Min kära vän älskar djur så hon och tjejen hade riktigt kul i klapphagen där de nog hälsade på alla djuren, två varv tog de där inne. När vi kom ner till den tropiska delen passade vi på att fika lite. Denna gången hade vi inte med oss så mycket picknick, i vanliga fall brukar vi ha med smörgåsar och lite fika, denna gång bara lite saft och kakor. Vi köpte lite korv och smörgåsar i första lilla kiosken, gott och priserna var helt okej till skillnad från inne i texmex restaurangen. Nu var det galet lång kö där men jag hann se ”direkt från grillen 175:- ” innan vi vände. Vi satte oss vid ett bord på sidan av restaurangen och njöt av solen.
För första gången tog vi oss verkligen tid att stå och titta på alla djuren samt läsa saker om dem som vi kom att fundera över. Tänk vad man kan lära sig saker bara man tar sig tid.
När vi kom upp till lekparken så stannade vi till en sväng där och tjejen blev lyrisk när Kalle kunskap och hans kompis kom ut och hälsade på barnen. Jag blev inte fullt lika lyrisk när det ena kramdjuret bestämde sig för att busa med mig…haha. Det är så kul att se hur stor tjejen faktiskt blivit, hur hon uppskattar att leka bland större barn och utforska saker själv utan att vi måste vara med hela tiden.
Vi avslutade turen på zoo med att titta i asien-delen. Fantastiska djur och för första gången såg vi även vissa djur som vi inte sett förut. Det var verkligen en fantastisk dag med lagom mycket sol, bästa tänkbara sällskap och vi slapp trängas!
När vi lämnade zoodelen trodde vi att tjejen skulle vara alldeles för trött för att reflektera över att vi gick förbi karusellerna men icke ”åka seeeel!!!!” skreks det från vagnen så det fick bli en åktur för henne i tekopparna.. Gissa vem som somnade omedelbart i bilen på väg hem… J

Tack för att just du tittade in ♥♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♥ Tack för att ni kommenterar!Jag tittar alltid tillbaka hos er när ni lämnat en kommentar!
♥ Ni får gärna tipsa om tävlingar.
♥ Tipsa gärna om er blogg, jag vill alltid hitta nya bloggar att följa.
♥ Lägg till mig på Bloglovin så missar ni inget.
♥ Vill ni nå mig via mail så gör ni det på johanna_bloggar@hotmail.com