måndag 7 maj 2012

London till fots dag 3

Big Ben 

Big Ben började gå 1856 och går fortfarande. Sedan dess så har den bla används för att få hopp i de personer som var med i Andra världskriget, då man kunde hå slagen av klockan i Radio och därmed få känna att England fortfarande var med i kriget och att det fanns hopp.
Big Ben ligger i Westminister palatset och förutom att bara vara ett klocktorn så kommer man även att kunna se små fångceller där medlemmar ur parlamentet satt om dom bröt mot uppträdelsekoden i parlamentet.
Om man tittar närme på klocktornet och själva Big Ben så är det 316 feet högt och diametern på Big Ben är 23 feet.
Det som står skrivit på latin i urverket är "God save our Queen Victoria".
Under alla de år som Big Ben har slagit så har den varit väldigt korrekt med att visa rätt tid. Picadilly Circus 

Picadilly Circus som är känt för sina reklamtavlor. Här sattes de första reklamljusen upp i slutet av 1800-talet och har sedan dess varit en mötesplats för både londonbor samt vilsna turister.
Det är även sedan slutet av 1800-talet som statyn av Eros restes. Eros är den grekiska kärleksguden under den grekiska mytologin.
Förutom att vara en mötesplats så finns här även flertal sevärdheter i närheten. En av de närmsta ligger precis bakom Picadilly cirus och är London Trocadero. London Trocadera är ett nöjeshus med flertal våningar där man kan gå omkring på de olika våningarna och spela arkadspel, bowla, äta och även gå på bio.Westminister Abbey i London

Den ståtliga kyrkan är det sista vilorummet för Englands monarker och skådeplatsen för kröningar och andra festligheter. Inom kyrkan murar finner man utsökta exempel på Londons medeltida arkitektur. Det rymmer också en av världens mest imponerande samlingar av monument och gravar. Westminister Abbey är både ett nationalmuseum och nationens viktigaste kyrka. Den intar en unik plats i det brittiska nationella medvetandet. 


Tack för att just du tittade in ♥♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♥ Tack för att ni kommenterar!Jag tittar alltid tillbaka hos er när ni lämnat en kommentar!
♥ Ni får gärna tipsa om tävlingar.
♥ Tipsa gärna om er blogg, jag vill alltid hitta nya bloggar att följa.
♥ Lägg till mig på Bloglovin så missar ni inget.
♥ Vill ni nå mig via mail så gör ni det på johanna_bloggar@hotmail.com