lördag 9 januari 2010

Dag tre i Prag








Vaknade lika tidigt igen för att gå ner till frukosten. Denna dag bjöds det inte på något bättre, provade filen därimot och den var god-med mycket müsli i. Dagen till ära fanns även en stor munk med vad som såg ut att vara choklad i-tyvärr så var det inte vad ögat såg utan någon alldeles jätte vidrig frukt!

Började vandra i snön igen för att hitta till en kyrka som hade en mumifierad arm i sig från en tjuv. Vi hittade dit och hittade den-äckligt. Men det var därimot den i särklass vackraste kyrkan jag sett.

Man blir verkligen mållös av dessa hantverk som finns över hela Prag.

Vi gick vidare mot den judiska kyrkogården, som tyvärr visade sig vara stängd på lördagar så vi fick se den utifrån. Makabert men vackert.
Gick ner till Vltava och fotade lite mot Pragborgen innan vi gick vidare, tog en kaffe igen och såg klockspelet på dagen.
Sedan gick vi på tortyrmuseum, mycket mer intressant än det förra museet.

Gick tillbaka till hotellet, köpte mackor på vägen och åt dem på hotellrummet-vilade lite och kollade på Idol. Lika underhållande och pinsamt som på svenska.

Gick sedan ut igen mot kvällen och gick åt det andra hållet, såg de dansande husen och gick längst flodkanten och såg mycket vackra ting. Gick upp till den gigantiska goth liknande kyrkan vid pragborgen och såg den lysas upp i mörkret.
Tittade ut över takåsarna och det såg ut som i en saga.
Vår saga.
Gick ner för en lång trapp längs med muren, allt var vitt av snön och man hörde inga andra ljud än en musiker som stod och spelade gitarr och munspel där i skydd av allt tegel.
Magiskt.

Vi gick tillbaka till andra sidan igen och åt på en uteservering-mitt i vintern! Men vi värmdes av infravärme så det var ganska skönt,men vi blev inte långvariga ändå.
Gick omkring lite till och sedan tog vi en fika på coffee heaven-gott gott.
Sen blev det kväller och vi köpte med lite alkohol och chips till hotellet, där vi sedan somnade gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♥ Tack för att ni kommenterar!Jag tittar alltid tillbaka hos er när ni lämnat en kommentar!
♥ Ni får gärna tipsa om tävlingar.
♥ Tipsa gärna om er blogg, jag vill alltid hitta nya bloggar att följa.
♥ Lägg till mig på Bloglovin så missar ni inget.
♥ Vill ni nå mig via mail så gör ni det på johanna_bloggar@hotmail.com