tisdag 26 juni 2012

Mexico dag 12


Vi bokade in en utflykt på slutklämmen för att ta oss till den (enligt guiderna/fritidsresor) vackra ön Isla Mujeres.
Här beskrevs att man skulle snorkla vid ett stort rev, segla lugnt över havet till en vacker ö och sedan äta lunch samt bada vid en privat beachclub.
Guiden sa att detta var ett passande resmål med små barn men att vi fick räkna med att bussresan kunde ta två timmar innan vi kom till båten.
Well well…
Resan började som utlovat med en två timmar lång bussfärd till båten. Väl framme gick vi på en båt som tog oss ut till ett rev. Under denna färd bjöds det frikostigt ur baren som ingick. Fler än jag som lärt sig att båt/vattent och alkohol inte går ihop?
Utan att överdriva så var kommentarerna efter snorklingen allt annat än positiva. Det hade knappt funnits något att titta på i vattnet!
Vi hade nu tillbringat lite mer än en timme på båten samt två timmar på en buss. Gissa om vår ettåring började tappa tålamodet?
Vi kom sedan fram till den privata beachcluben där det bjöds på en (osmaklig) buffé samt lågpris dricka som smakade blaha.
Efter lunchen fick vi en stund till att bada på en strand som inte kunde jämföras över huvudtaget med tex den stranden vi bodde vid. Alltså inte speciellt vacker. Efter ca en timme på denna plasts gick båten vidare mot shopping.
Här hamnade vi i värsta turistcirkusen med sovernirshoppar! Vi som trodde att vi skulle besöka en vacker ö! Här skulle vi vara i ca en och en halv timme. Värmen var olidlig, tjejen var trött och det fanns ingenstans att gömma sig i skuggan.
Tillbaka på båten var det party på hög nivå med hög musik och shotsrace bland dessa medelålders medresenärer. De få yngre som var med (och antagligen hade väntat sig det vi väntade deltog inte på detta).
Resan tillbaka tog säkert ca en timme och sedan skulle vi sitta på bussen igen. Den resan hem tog tre och en halv timme!!! Tjejen skrek mycket av den här tiden och när vi gick av kom en man fram till oss och sa att han förstod henne för det var bland det värsta han varit med om. Kanske att överdriva men det var hemskt!
07,40 gick bussen från hotellet och vi var tillbaka 20,40. Av dessa timmar spenderades max tre på land/med rörelsefrihet. Hur 17 kan man rekommendera något liknande till en barnfamilj med en ettåring som vill springa runt?! Värdelöst med andra ord.(Även om man inte hade rest med ett barn skulle jag tro).Tack för att just du tittade in ♥♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

♥ Tack för att ni kommenterar!Jag tittar alltid tillbaka hos er när ni lämnat en kommentar!
♥ Ni får gärna tipsa om tävlingar.
♥ Tipsa gärna om er blogg, jag vill alltid hitta nya bloggar att följa.
♥ Lägg till mig på Bloglovin så missar ni inget.
♥ Vill ni nå mig via mail så gör ni det på johanna_bloggar@hotmail.com