söndag 6 maj 2012

London till fots del 3


Tower of London - White Tower


Bara ett stenkast ifrån Tower Bridge så kan man hitta en annan spektakulär och mer historierik sevärdhet nämligen Tower of London med White Tower. Här kan ni gå runt och se kungaspiror och uppleva historian bakom Tower of London och olika kungar i Englands historia. En chans att se dom Tower of Londons korpar och se Beefeaters soldaterna.Tower Bridge i London

I Londons hjärta så kan ni hitta floden Thames och även i mitten av London så kommer ni att hitta den storslagna gotiska bron som heter Tower Bridge. Denna bro är enligt många den mest storslagna och finaste bron över Thames som finns i London.
Den byggdes under 1800-talet, närmre bestämt 1886 och var färdigbyggd 1894. Den byggdes eftersom det var stor trafik över floden Thames och det behövdes en bro som kunde både tillgodose turerna över Thames men även under, i form av att bron kunde höjas så att fartyg kunde komma in under bron.Buckingham Palace - Buckingham palatset i London

Någonting som flertal turister flockas kring är kungligheter. Och därför har Buckingham palace blivit en attraktion som i princip alla turister i London vill se.
Det som är mest populärt är int att besöka själva Buckingham Palace utan att be vaktavlösningen kl 11.30 som sker varannan morgon. De nya vakterna marscherare från Welington Barracks och byter ut de gamla vakterna under pompa och ståt.
Detta palats byggdes 1702 för att drottningen Charlotte skulle ha någonstans att bo i London.
Ända sedan det först byggdes så har det renoverats ett antal gånger, men man har under alla renoveringarna låtit byggnadens arkitektur se likadan ut.


Bilderna är slumpade bilder då jag inte fann några  vi tagit på de olika platserna.

Tack för att just du tittade in ♥♥

1 kommentar:

 1. Hejsan du ville köpa presentkortet för 150:-
  http://millahoman.blogg.se/2012/april/saljes-presentkort.html

  Fortfarande intresserad?

  Maila mig: millahoman@hotmail.com

  Kram Millah

  SvaraRadera

♥ Tack för att ni kommenterar!Jag tittar alltid tillbaka hos er när ni lämnat en kommentar!
♥ Ni får gärna tipsa om tävlingar.
♥ Tipsa gärna om er blogg, jag vill alltid hitta nya bloggar att följa.
♥ Lägg till mig på Bloglovin så missar ni inget.
♥ Vill ni nå mig via mail så gör ni det på johanna_bloggar@hotmail.com